mee
Lezen

Een strategisch kompas voor MaMu Architecten 4.0

2020 was een bewogen jaar voor MaMu Architecten. Een founding father verliet het schip, 3 nieuwe vennoten namen de ondernemershandschoen op. Pauze stond MaMu bij tijdens deze intense periode. 

MaMu Architecten is een collectief van gepassioneerde, creatieve bouwprofessionals met een menselijke toets. MaMu werd in 2005 opgericht door studiegenoten Jeroen Maesen en Nico Mullens. De voorbije 15 jaar bouwden zij het kantoor uit tot een bedrijf met een indrukwekkende klantenportefeuille, een prachtig kantoor op de grote ring in Hasselt en bovenal een hecht team met een cultuur die wordt benijd in Limburg en ver daarbuiten.

Reeds enkele jaren staat Pauze MaMu bij met strategie- en organisatieontwikkeling. Een eerste strategisch kompas werd gemaakt te Roermond in 2015. Het resultaat hiervan werd bij het team geïmplementeerd tijdens een Heart Rate Management programma.

Op regelmatige tijdstippen werd het kompas gekalibreerd. De ondernemers maakten een persoonlijke ontwikkeling door, wat maakte dat ook het bedrijf verder kon evolueren en floreren.

Eind 2019 kwamen Jeroen en Nico tijdens een oefening met Pauze tot de vaststelling dat de neuzen niet meer in dezelfde richting keken. MaMu had voor de 2 founders een andere betekenis gekregen. De zin-geving was niet langer op mekaar afgestemd.

Na een intensief traject van 6 maanden in de beste verstandhouding, besloot Nico zijn eigen weg op te gaan. Jeroen haalde 3 nieuwe vennoten aan boord en kreeg als fiere kapitein van het schip een nieuwe wind in de zeilen.

Jeroen, Ronald, Raf en Kato namen in september 2 dagen Pauze om te graven naar de identiteit, het bestaansrecht en de inrichting van wat als werknaam MaMu 4.0 kreeg.

Team MaMu 4.0 - 2

Het geloof van MaMu is met de jaren geëvolueerd en erg helder geworden. In alles wat MaMu doet, ademt het namelijk sociale duurzaamheid: het zorgen voor anderen, zodat zij op hun beurt zorg kunnen dragen voor hun omgeving.

Sociale duurzaamheid vertaalt zich verder in de relaties met partners en klanten. Het traject om ergens te geraken is net zo belangrijk als het uiteindelijke resultaat. Co-creatie in woorden en daden. Positief, constructief, energiek en ecologisch. De architecten met de softere aanpak: soms hard, maar altijd correct en met respect voor eenieder.

Rond cultuur viel er weinig werk te verrichten. The MaMu way is reeds een begrip op zich, een belangrijk onderscheidend vermogen in de markt. Een great place to work? MaMu 4.0 claimt met overtuiging de titel “best place to work”.

De structuur van het kantoor werd stevig onder de loep genomen. Met een vertrekkende vennoot en 3 nieuwe aandeelhouders vormde dit de plat de résistance van onze tweedaagse.

Vertrekkende vanuit de eigenheid van eenieder aan tafel werden hoofdrollen opgenomen. Energie en takenpakket werden gematched.  Jeroen, Ronald, Raf en Kato kregen elk het juiste plekje onder de zon.

Op basis van dit alles werd het concept de ambitie voor de komende 5 jaar gelegd. Helder, open, met een gemeenschappelijke woordenschat die in het bedrijf zal verder leven. Taal als drager van de gezamenlijke strategie.

De case van MaMu Architecten is een dankbaar voorbeeld van waar we met Pauze als zingeversorganisatie voor staan. We vervullen de rol van consiglieri voor onze klanten, waarbij we helpen om richting te geven aan hun bedrijf, betekenis aan hun dagtaak en goesting voor de toekomst. Met als ultieme doel: een gelukkige eigenaar-ondernemer die de wereld iedere dag een beetje mooier maakt.

Meer weten of mee-maken? Contacteer ons nu.

MaMu 4.0 en Nico
14 - 04 - 2021 door amelotte